Leden

DOFIJN671 VIP
ITIQUE054 VIP
MARLIES108 VIP
BOBOBO266 VIP
JENNIFER451 VIP
GAB133 VIP
ROOS927 VIP
MARINA973 VIP
Op zoek naar liefde of vriendschap?

Dit is abacadabra

Zoeken!

Gescheiden zijn...
Een blog van SENSITIVE805

Weet je, een profiel is ook maar een gevoelsmoment en een schets van wie de persoon achter dat profiel daadwerkelijk is. En dan vindt ik het heel fijn dat je de moeite neemt om verder te kijken dan alleen het woordje "gescheiden".


Wanneer er dingen in je leven hebben plaatsgevonden waarvan men de oorzaak niet weet er wordt er vaak oordeel geveld wordt over je situatie. Zonder te vragen naar de achtergrond van de gebeurtenis.


Gescheiden veroordeelt mij blijkbaar meteen tot de dader. Niets is minder waar...


Helaas ben ik het slachtoffer geworden van een persoon waar ik oprecht in geloofde en ook voor 200% voor ben gegaan. Ik zal het niet te lang maken , maar kort samenvatten waarom ik gescheiden ben. In 2008 kreeg ik verkering met haar. Aanvankelijk echt een vonkenregen van liefde, respect, saamhorigheid, vertrouwen en eerlijkheid. Een vast geloof en vertrouwen dat God ons had samengebracht. De verkeringstijd was dan ook een fijne tijd. Je leert elkaar kennen in alle facetten van het dagelijkse leven. Je leert om te gaan met iemands gebreken en je groeit steeds dichter naar elkaar toe. Ze was wat labiel. Ze had wat last van een persoonlijkheidsstoornis en paniek aanvallen die zich richtte op de dood. Bang om te sterven zeg maar. En dan voelde ze allerlei lichamelijke gebreken die er eigenlijk niet waren. Ze was in principe aan het hyperventileren bleek later. Ik nam dat voor lief en ging dan ook altijd mee naar de dokter, huisartsenpost en of E.H.B.O. in het ziekenhuis. Was wel even wennen aan deze plotseling opkomende gedragsveranderingen, maar ik hield van haar en ging ervoor. Denken in mogelijkheden is altijd mijn motto geweest en dat zal ook niet veranderen.

En zo zijn we in 2011 getrouwd. Ik had aanvankelijk wel gevraagd aan deskundigen of haar gedrag en persoonlijkheidsstoornis geen struikelblok zou zijn wanneer we 24 uur per dag bij elkaar zouden zijn. Een soort bijsluiter met de eventuele bijwerkingen die mij te wachten stonden. En ik kreeg het antwoord dat het er juist veel beter op zou worden.

Helaas ging het in een heel rap tempo mis. Veranderingen waren haar teveel, paniekaanvallen werden woedeaanvallen, het negatieve zelfbeeld werd steeds groter en de eens zo hechte band samen werd een afstandsrelatie waarbij ik de klappen kon opvangen. Letterlijk en figuurlijk. En weer dacht ik in mogelijkheden. Ik ben geen opgever, nooit geweest. Hulp ingeschakeld, naar oplossingen gezocht die haar een beter leven zouden moeten geven, maar niets hielp. Ze ging zichzelf verwonden en ik liep daardoor gevaar ook verwond te kunnen worden. Ze was een gevaar voor haarzelf en haar omgeving geworden. Ze kon heel goed toneelspelen, en hield mij achteraf gezien vaak voor de gek. Maakte smerige opmerkingen en bij alles wat ik deed was ze ontevreden of minderwaardig. Schelden, tieren, razen, vloeken, slaan, gooien met spullen etc. etc.


Ze werd een tiran. Een overheerser, manipulator, leugenaar, vloeker en niks kon haar meer schelen. Het ergste was dat ze vreemdging waar ik aanvankelijk niets van wist. Zes bewijsbare keren is ze vreemdgegaan. Ik was helemaal kapot en heb om die redenen de scheiding ingezet. Het was ook Bijbels verantwoord. En dat was voor mij ook heel belangrijk. Want ik bad mijn knieën stuk en vroeg raad bij God, Die alles ziet en alles weet. En Hij heeft mij uiteindelijk raad gegeven te stoppen met dit huwelijk.


Door alle druk, spanning en continue negatieve lading ben ik in een instelling terecht gekomen. Helemaal kapotgemaakt. Kon mijn werk niet meer doen, had geen controle meer over mijzelf en leefde als een zombie. Februari 2014 ben ik officieel gescheiden en moest ik vanwege stalken en bedreigingen ergens anders gaan wonen. Heb alles achtergelaten. Auto, huisje met inhoud. Het kon mij niets meer schelen. Ben absoluut niet materialistisch. En wilde mij noet verlagen tot haar nivo.


Na een periode van 2 jaar intern gewoond te hebben in Kesteren ben ik gaan vechten om weer de persoon te worden die ik wilde zijn en dat is met Gods hulp dan ook zeker gelukt. Nu woon ik op mezelf in Ingen, ben weer druk aan het bouwen. Perspectief zoeken, mogelijkheden benutten, leren van gemaakte fouten, en voel me herboren.


Ben een stuk nuchterder geworden, relaxter, en heb een open kijk op het leven. Humor is dan ook een grote positieve factor die mij ook staande houd buiten mijn geloof om. God heeft me beproefd, maar Zijn oneindige liefde, trouw en genade hebben mij er weer bovenuit getrokken. Want als ik me erbij had neergelegd was ik nooit meer uit het circuit van hulpverlening gekomen. Zover was ik heen.


Het is nog steeds een vallen en opstaan hoor. Vandaag geloof ik het meer dan morgen, en soms heb je wel eens twijfel en aanvechtingen die je niet zou willen. Dan voel je je machteloos tegenover hetgeen je is overkomen en ebt het vertrouwen in God langzaam weg. Maar gelukkig tilt hij Zijn verdwaalde schaapjes altijd weer op en brengt ze terug bij de kudde. Daar zijn ze veilig en geborgen onder de zorg van onze Goede Herder.


Door alles heen ik ben een veel gevoeliger persoon geworden. Iemand die door veel levenservaring heeft geleerd zijn hart te gebruiken. Vroeger had ik een grote mond, en ik kon als het ware de hele wereld aan. Niets is minder waar. Ben eerlijk in de spiegel van mijn bestaan gaan kijken en heb veel geleerd.


Heb jij ook zulke "vergelijkbare" ervaringen meegemaakt en je lessen eruit getrokken? Of zit je er juist daardoor helemaal doorheen?
     Blog home

Het prikbord

NANDA943
29 september '17
Triest verhaal en zeker gedeeltelijk herkenbaar voor mij.
NANDA943
29 september '17
Maar gelukkig hebben wij een liefdevolle machtige God die ons uit de put helpt! Fijn dat het nu beter met je gaat!
MARJOLEIN436
2 oktober '17
moeilijk om zoiets mee te maken,,,,
Reageren? Log eerst in

Bericht

Door SENSITIVE805
Toegevoegd 13 september '17

Tags

Waarderen

Jouw beoordeling:
Totaal: (0 score)

Archieven

Leden

DOFIJN671 VIP
ITIQUE054 VIP
MARLIES108 VIP
BOBOBO266 VIP
JENNIFER451 VIP
GAB133 VIP
ROOS927 VIP
MARINA973 VIP
Deze foto is beschermd met een wachtwoord
Deze foto is beschermd met een wachtwoord
Deze foto is beschermd met een wachtwoord
Zoek foto op Google